Eläinlääkäripalvelut


Toimin Fiskarsissa, mutta asiakkaita minulla käy Raaseporin, Hangon, Salon ja Lohjan alueelta.

 

 

Eläinten hammashoidot

Klinikkani on korkeatasoisesti varusteltu modernein laittein, koska laadusta en voi työssäni tinkiä.  Hammashoidot vaativat turvalliset inhalaatioanestesialaitteet sekä valvontalaitteet, sillä moni hammaspotilas on vanha ja esim. sydänvikainen. Klinikalla on hammaslääkärin varustus eli mm. hammasröntgen sekä hammasporakoneyksikkö. 

 

Hoidan mieluusti hammastapaturmia (juurihoidot, kirurgiset poistot, leukamurtumat), purentavikoja (pulpa-amputaatio, ienplastia, hammasjatkeet yms.), suukasvaimia ja parodontiittipotilaita, kissojen hammassyöpymiä ja kroonisia tulehduksia sekä muita haasteellisia tapauksia, koska suun hoito on erityisalaani.  Meillä on akuutin hammaskivun (esim komplisoitunut pulpaan asti yltävä hammasmurtuma, hammasjuuripaise) takia ns. AKUUTTIAIKOJA joka viikolle. Akuuttiaikoja ei voi varata etukäteen, ainoastaan samalle viikolle. Akuuttiajan saa varmimmin soittamalla heti maanantai-aamuna klo 9 alkaen. Akuuttiajan hoitotoimenpiteeseen lisätään +50% korotus,  esim hampaan kirurginen poisto. Korotus ei koske nukutusta, röntgenkuvausta eikä lääkkeitä.

 

Eläinten leikkaukset

Teen myös muutakin kirurgiaa, kuten sterilaatiot, kastraatiot, keisarinleikkaukset, virtsakivien poistoja, kasvainten poistoja, maha- ja suolistoleikkauksia sekä nielurisaleikkauksia. Fiskarsissa emme tee tähystysleikkauksia.

 

Sterilaatio- ja kastraatioleikkauksissa käytän sulavia ihonsisäisiä ompeleita, jolloin haavasta tulee siisti eikä tikkejä tarvitse poistaa. Useimmiten haavasuojaksi riittää haavabody, kauluria tarvitaan vain aniharvoin.

 

Raajojen murtumaleikaukset, nivelsidekorjaukset ym. leikkausta vaativat ortopediset tapaukset lähetän eteenpäin . Sama koskee neurologisia potilaita sekä tähystyspotilaita.

 

Eläinten röntgenkuvaukset

Fiskarsin Eläinlääkärissä on digitaalinen hammasröntgenlaite sekä digitaalinen iso röntgen, jolla kuvaamme mm. viralliset luustokuvaukset , esim lonkkakuvat. Kuvat saa kätevästi lähetettyä sähköisesti Kennelliittoon , lähete tulee tehdä ennakkoon Omakoirapalvelun kautta. Teen myös jonkin verran yksinkertaisia ultraäänitutkimuksia, esim tiineysultra (alk.vrk 28), mutta en tee sydämen ultraäänitutkimuksia, koska se vaatii eri laitteiston.

 

Laboratoriopalvelut

Klinikalla tutkimme verinäytteitä, virtsanäytteitä, iho- ja korvanäytteitä. Osa näytteistä lähetetään eteenpäin ulkoisiin laboratorioihin (Movet, Idexx, Patovet). Otan myös ahkerasti erilaisia ohutneulanäytteitä pateista, jotka tutkin itse klinikalla mikroskoopilla.